Omgeving

De ideale uitvalsbasis

De Kas InN is een ideale uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers, auto- en motorliefhebbers die de Brabantse Biesbosch en haar omgeving nader willen verkennen.

In het noord-westen van Noord-Brabant, vind je de Biesboschlinie. Dit mooie gebied is het thuis van eeuwenoud erfgoed en prachtige natuur. Het gebied beslaat de gemeente Altena met zijn 21 kernen, waaronder Woudrichem, en het zuidelijke deel van de Biesbosch.

De Biesboschlinie is een waterrijk gebied. Het grenst aan de rivieren de Afgedamde Maas, de Waal en de Nieuwe Merwede. Water heeft in de geschiedenis dan ook een grote rol gespeeld: Woudrichem dat kon groeien door haar visrechten, Loevestein als vesting die Maas en Waal overzag, de Biesbosch waar velen hun brood verdienden met biezen snijden, en de Hollandse Waterlinie waar dit gebied het zuidelijkste puntje van vormt.

De rijke historie, gecombineerd met de prachtige natuur maken de Biesboschlinie tot een geweldige bestemming voor een dagje uit, een weekendje weg, of zelfs een hele vakantie.

Bron: www.biesboschlinie.com

 

Wandelaars, fietsers & autoliefhebbers

Voor wandelaars is er o.a. het Oostwaardpad uitgezet, dat langs onze locatie loopt. Afstanden variëren van 7,5 tot 23 km.

Voor fietsers is er het uitgebreide knooppuntennetwerk van de ANWB met oneindig veel mogelijke fietsroutes, kort of lang, die naar alle windstreken uitwaaien.

U kunt via ons ook fietsen (standaard en elektrisch) reserveren van de Bergsche Fietswinkel. Uw voordeel is dat ze bij ons kunnen worden afgeleverd en opgehaald en dat u geen borg of legitimatie meer hoeft af te geven. Bekijk hier de brochure.

Tot slot komen de auto- en motorliefhebbers natuurlijk ook prima aan hun trekken met alle dijkjes en landelijke binnenweggetjes in deze omgeving. Vestingstadjes als Geertruidenberg, Woudrichem en Heusden zijn het bezoeken zeker waard. Maar ook Breda en ´s-Hertogenbosch met hun gezellige terrasjes, fraaie winkels en legio uitgaansmogelijkheden zijn binnen een half uur bereikbaar.